HEVEDERZÁR

A hevederzár kiemelkedő hatékonyságú a bejárati ajtó védelmében, a biztonsági ajtó egyszerűbb és költséghatékonyabb alternatívája. Kétoldali zárást biztosít, reteszei a falba zárva tartják meg az ajtót, a zárónyelvek pedig nagyobb keresztmetszetben és mélyebben zárnak a hagyományos záraknál. Hevederzárral megfelelő védelmet biztosíthat a befeszítés, berúgás vagy az ajtó leemelése ellen.

Amikor hevederzárat vásárol, ismernie kell az ajtólap szélességét és vastagságát. Az ajtólap szélessége határozza meg a szükséges hevederzár hosszát. A legáltalánosabb méret 850 mm, de kapható 800, 900 és 1000 mm-es változatban is. Az ajtólap vastagságához a hevederzárat működtető fogaskerekes zárbetét hosszát kell figyelembe venni. Ebből a járatos méret 30/55 mm, ez a normál 4-4,5 cm-es ajtóvastagsághoz illik. Természetesen egyedi méret gyártására is van nálunk lehetőség.

Házilag is felszerelhető a hevederzár?
Megfelelő szerszámok és barkácskészség birtokában Ön is felszerelheti a hevederzárat a saját ajtajára. Fontos azonban megjegyezni, hogy fokozott figyelemmel kell kialakítani a zárónyelvek ellendarabjának rögzítését, megfelelő teherbírású kötőelemeket, csavarokat kell alkalmazni a falszerkezethez alkalmazkodva.

Ki lehet cserélni a zárbetétet a hevederzárban?
Igen, de vásárláskor nemcsak a megfelelő méretre kell ügyelnie. A fogaskerék, ami a zárónyelveket továbbítja, hevederzár típusonként eltérő lehet. Ismernie kell tehát a hevederzár pontos típusát, ennek hiányában be kell hoznia üzletünkbe a régi zárbetétet. Raktáron tartjuk a hazai forgalomban lévő hevederzárakhoz illő összes zárbetétet, ám egyes régi típusok esetében csak úgy cserélhető a zárbetét, hogy a régi betétről leszereljük a fogaskereket, és egy új, megfelelő méretű zárbetétre tesszük át.

Milyen zárbetétet válasszon a hevederzárhoz?
A hevederzár az ajtó fő védelme, ezért ebbe a zárba mindenképpen érdemes a legjobb minőségű, megbízható zárbetétet választania.

Kisipari (Miskolci) hevederzár:

Egyszerű, könnyen szerelhető zártszelvényből készült szerkezet. Az alap kivitel fogaskerekes, fúrásvédett zárbetéttel kapható, de szerelhető magasabb biztonsági fokozatba sorolt zárbetéttel is. Kiegészíthető erősített zárvédő pajzzsal, ami további védelmet nyújt hengerzártörés ellen, illetve felfúrás ellen védő forgógyűrűt is tartalmaz. Négyzethasáb alakú zárónyelvei oldalanként 8-8 cm mozgást végeznek, ezek kiindulási vagy végállási pozíciói rugalmasan állíthatóak.

Biztibuk hevederzár:

Hazai gyártású hevederzár, oldalanként két darab hengeres zárónyelvvel reteszel. A hevederzárat működtető zárbetét a zártesthez hegesztett csőben helyezkedik el, nagyon masszív, tartós, és megfelelő védelmet nyújt hengerzártörés ellen. A külső oldalon a kulcsnyílást fúrásvédő forgógyűrű védi.

Iseo (korábban Elzett-Turris) hevederzár:

Olasz gyártmányú hevederzár tömör acélból, hasáb alakú zárónyelvekkel. Rendkívül nagy ellenállással rendelkezik a befeszítéses ajtónyitással szemben. A zárónyelvek rugalmas beállítási lehetősége miatt a legtöbb általános méretű bejárati ajtónál kényelmesen szerelhető. A külső oldalán látható négyzet alakú, krómozott zárvédő pajzs nemcsak esztétikus, de a hevederzárat működtető zárbetétnek maximális hengerzártörés elleni védelmet nyújt.

Hevederzár kétszárnyú ajtóra

A kétszárnyú ajtó jellegénél fogva kevésbé stabil, könnyebben felfeszíthető, de speciális hevederzárral fokozhatjuk mechanikus ellenállását. A szokásos hevederzár mellé a fix ajtószárnyra is felkerül egy passzív hevederzár, amely befogadja a nyíló ajtószárny zárjának nyelvét, és biztosítja annak tökéletes záródását. Egyedi, méretre gyártott változatban szállítjuk!

Függőleges hevederzár

Függőlegesen záródó hevederzárat is ki lehet alakítani, elsősorban olyan ajtóknál, ahol nem lehetséges a keresztirányú felszerelés. Például az ajtón végigfutó hosszú ablak nem teszi lehetővé az átfúrást, vagy akár az előzőekben említett kétszárnyú ajtóknál, illetve garázsoknál is ideális megoldás. A függőleges hevederzár a födémbe és a padlóba zár, hatékony védelmet nyújtva a betörés ellen. Egyedi, méretre gyártott változatban szállítjuk!

Szaküzletünkben személyes tanácsadással segítjük vásárlását!

Címünk: 1035 Budapest, Kerék u. 4.

Nyitva tartás:
Hétfőtől csütörtökig: 8:30-17.00
Pénteken: 8:30-16:00

Hevederzárral kapcsolatos kérdéseivel az alábbi elérhetőségeinken állunk rendelkezésére:

Telefon:
06 1 250 1471

Email: info@biztonsagtechnika.hu