ZÁRRENDSZEREK

Azonos zárlat:

Zárbetéteinket és lakatjainkat is el tudjuk úgy készíteni, hogy egy kulcs nem csak egy zárbetéthez tartozik, hanem több, akár eltérő méretű zárbetétet is a tulajdonos ugyan azzal a kulccsal tud használni. Tehát a zárbetéteket ugyan azzal a kulccsal lehet nyitni.
Ezzel nem csak a magunknál tartandó kulcsok nagy darabszámát csökkenthetjük, de sok időt és bosszúságot is megtakaríthatunk magunknak.

Olyan családi ház esetében, ahol több ajtót használunk nem csak az azonos zárbetétek használata praktikus. Készíthetünk olyan egyszerű zárrendszert például, ahol a tulajdonos kulcsa minden ajtót nyit, de integrálunk a rendszerbe egy kulcsot ami csak a kertkaput nyitja.

Ezt a kulcsot odaadhatjuk a szomszédunknak, ha elutazunk és megkérjük, hogy locsolja meg a növényeket, vagy tegye ki a kukát.

A riasztórendszer távfelügyeleti járőrének ha szükség lenne rá akkor körbe tudja járni a házat. Természetesen a többi ajtót nem nyitja ez a kulcs.
Hasonló példa a kertész kulcsa amivel csak a kapu és a kerti tároló nyitható, de az ingatlan többi ajtaja nem. Mindezek mellett természetesen a tulajdonos továbbra is a saját kulcsával mindenhová bejut.

Egyszerű főkulcsrendszer:

Ebben a rendszerben minden zárbetéthez tartozik saját kulcs ami csak ezt az egy betétet nyitja, de van egy főkulcs is amely minden zárbetétet kinyit. Például egy hotelben használható ilyen ahol a vendégek csak a saját szobájukat nyitják de a szoba szerviz egyetlen kulccsal tud az összes szobába bejutni.

Portál kulcsrendszer:

Ebben a rendszerben minden zárbetéthez tartozik saját kulcs ami csak ezt az egy betétet nyitja és van egy vagy több olyan zárbetét amelyik minden kulccsal nyitható. Például egy apartmanházban a lakások kulcsai egymást nem nyitják de a főbejárat zárbetétjét minden lakás kulcsával lehet nyitni.

Fő és vezérkulcsos rendszer:

Az előzőek tetszés szerinti kombinációja amikor a kulcsok szabadon konfigurálhatók, egy vagy akár több zárbetétet, ajtó csoportokat nyithatnak. Például irodák, cégek esetében a felhasználó az összes, munkaköréhez kapcsolódó ajtón egyetlen kulccsal be tud jutni de csak azok az ajtók nyithatók amelyeken jogosult bemenni.

Amennyiben kérdése van, hívja üzletünket a 06 1 250 1471 telefonszámon.
Örömmel segítünk!