ELEKTROMOS ZÁR

Az elektromos zárakat különböző típus- és méretválasztékban megvásárolhatja Webáruházunkban:

Az elektromos zárak leggyakoribb felhasználási területe a társasházak és családi házak kaputelefonos rendszere. A bejárati ajtónál csengető vendég számára nyithatjuk ki vele távolból az ajtót, a kaput. Különböző beléptetési rendszereknél is ezt alkalmazzák, ahol például kódbeütéssel vagy mágneskártyás leolvasással történik az elektronikus azonosítás és az ajtónyitás.
Míg korábban az elektromos zárak mindössze 30-50 kg szakítóerőnek tudtak ellenállni, ami egy erőteljesebb lökéssel szemben nem jelentett túl nagy biztonságot, addig a mai elektromos zárak ellenállása minimum 200-350 kg, de akár az 1000 kg-ot is meghaladhatja.
Az elektromos zárak feszültségparaméterei: 6-12 V AC/DC, 12 V AC, 24 V AC, 12 V DC.

Kivitelüket tekintve választható rövid vagy hosszú előlapos elektromos zár, elsősorban az ajtó szerkezetéhez, az ajtózár paramétereihez, illetve a biztonsági elvárásokhoz igazodva. A rövid előlapos változatot általában egynyelves zárakhoz szokták használni, míg a hosszú előlapos változatot két nyelvvel rendelkező zárakhoz.

Normál működésű elektromos zár

A normál típusú elektromos zár addig nyitható, amíg a működtetéséhez szükséges áramot folyamatosan kapja.

Fordított működésű elektromos zár

Általában tűzgátló ajtóknál kerül beszerelésre, mert „fordítottan”, az áram elvételekor válik nyithatóvá.

Impulzus üzemű, belső memóriás elektromos zár

Ez a zártípus egy belső, mechanikus kioldószerkezettel rendelkezik, amely az ajtó nyitását az áram elvétele után is lehetővé teszi. A kioldószerkezet „memóriája” az ajtó kinyitásával törlődik, az ajtó bármeddig nyitva tartható, de a becsukást követően az elektronika újból zárva tartja.

Kiiktatható elektromos zár

Praktikus választás olyan esetben, amikor például költözéskor vagy a ház körüli munka elvégzésekor gyakran kell kinyitni, becsukni az ajtót, és el akarjuk kerülni a folytonos kapucsengetést. Az elektromos zárat egy kis mechanikus kar átkapcsolásával folyamatosan nyithatóvá lehet tenni mindaddig, amíg szükséges. Ezt követően pedig egyszerűen a kapcsoló visszaállításával újból csak elektromosan lesz nyitható az ajtó vagy a kapu.

Rászegzős elektromosr

Olyan ajtószerkezethez ajánljuk, amelynél nem lehet bevésni az elektromos zárat az ajtó tokjába, vagy az ajtózár nem váltós (a kulcs nem húzza vissza a kilincsnyelvet), továbbá azoknál a többpontos záraknál, ahol a kilincs felhúzásával záródnak a reteszek.

Szaküzletünkben személyes tanácsadással segítjük vásárlását!

Címünk: 1035 Budapest, Kerék u. 4. (térkép)