ZÁRBETÉT VARIÁCIÓK

 

Amennyiben kérdése van, hívja üzletünket a 06 1 250 1471 telefonszámon.
Örömmel segítünk!

Normál zárbetét:

Ez hazánkban a legelterjedtebb változat, mindkét oldalon kulccsal működtethető típus. Hátránya, hogy a lakásban ha belülről bezárkózunk és a zárban hagyjuk a kulcsot akkor az ajtó kívülről a saját kulcsával sem nyitható.

Gombos zárbetét:

A zárbetét belső (lakás felőli) oldalán egy fixen beépített gombbal használható változat amelyet elforgatva nyitjuk-zárjuk az ajtót. Előnye, hogy nem fordulhat elő, hogy kizárjuk a család többi tagját a zárban felejtett kulccsal. További előny, hogy veszély esetén bárki gyorsan, könnyen tud távozni a lakásból mert nem kell a kulcsot keresgélni az ajtó nyitásához. Gombos zárbetét nem használható ablakos ajtókon, mert az üveg betörésével az ajtó nyithatóvá válik.

Vészfunkciós zárbetét:

Ezek a zárbetétek a gombos zárbetét komfortját és a normál zárbetétek biztonságát ötvözik. A vész-, vagy pánik funkciós zárbetét lehetővé teszi az ajtó nyitását a saját kulcsával a külső oldalról akkor is ha a zárbetétben belülről benne van a kulcs. Hasznos lehet idős, beteg emberek számára is, mivel a kulccsal rendelkező rokonok a belülről benne felejtett kulcs esetén is be tudnak jutni az ajtón, és baj esetén segítséget nyújthatnak a bennlevőnek.

Fogaskerekes zárbetét, heveder zárbetét:

Ezen zárbetéteknél a kulcs forgatásával a hagyományos reteszvivő helyett egy fogaskerék segítségével működtetjük a zár mechanikáját. A legtöbb hevederzár fogaskerekes betéttel működik és a több pontos biztonsági ajtók zárjaiban is elterjedt megoldás. A fogaskerekek beazonosítása annak mérete és fogszáma alapján lehetséges.

Félbetét:

A félbetétek csak az egyik oldalukról működtethetők kulccsal a másik oldal hiányzik. Ezeket a zárbetéteket olyan ajtóknál használják ahol a zárbetéthez szűkséges nyílás csak az egyik oldalon került kialakításra például elektromos helyiségeknél és garázsajtóknál.

Felső zár betét:

Kör formájú zárbetét amellyel az ajtóra szerelt felső, általában belülről gombos másodzárat működtetjük.