ZÁRBETÉT

A zárbetéteinket különböző típus- és méretválasztékban megvásárolhatja Webáruházunkban:

Hazánkban a betörések leggyakoribb módja az, amikor a zárbetétet egyszerűen eltörik. Érdemes tudni, hogy amennyiben az Ön által jelenleg használt zárbetét 3 mm-nél jobban kilátszik a zárcím vagy takaró síkjából, akkor bizony a fokozottan veszélyeztetett kategóriába tartozik! Szerencsére létezik megoldás a problémára, mégpedig a törésvédelemmel ellátott zárbetét alkalmazása, amely úgy van kialakítva, hogy ellenálljon a törésre irányuló próbálkozásoknak.

A zárbetét cseréje során tisztában kell lenni azzal, hogy milyen méretre van szükség, mert rendkívül kellemetlen, ha csak a megvétel után derül ki, hogy a zárbetét nem kompatibilis az ajtóval. Ugyanis típusonként minimum 15, de egyes típusoknál akár 50 különböző méret is létezik, amelyek közül az ügyfélnek csak az egyik méret ideális, mégpedig az, amelyik az ajtó egyik oldalán sem lóg ki 2-3 mm-nél többet, de a legjobb az, ha éppen síkban van. A méret kiválasztásakor elsődleges szempont az ajtó vastagsága, mivel ha túl hosszú a zárbetét, akkor ki fog lógni az ajtón lévő zárcím vagy zárpajzs síkjából, ha viszont túl rövid, akkor esetleg az ügyfél nem fogja tudni használni a zárbetétet, és nem is lesz esztétikus. A zárbetét hosszát az oldalán található menetes furat, a rögzítő csavar helye közepétől a zárbetét széléig kell mérni. Fontos tudni, hogy minden zárbetét megfordítva is beszerelhető, tehát mindegy, hogy az A vagy B oldal az ajtó melyik oldalára kerül. Persze sokkal könnyebb a mérés, ha a zárbetét ki van szerelve az ajtóból.

Gyakori hiba, hogy a méretet a tolókavivő szélétől mérik, nem pedig a menetes furat közepétől.

Gyakori kérdések:

 • Mindegy, hogy valaki pl. 30/50-es, vagy 50/30-as méretű zárbetétet választ?

Igen, mivel minden zárbetét fordítva is beszerelhető. A zárbetét gyártók és a zárszaküzletek esetében az a bevett szokás, hogy a rövidebbik érték van elöl, a hosszabbik hátul.

 • Merre álljon a tolókavivő? Teljesen mindegy, mivel a zárak úgy vannak kialakítva,

hogy mindenféle forgórész-állást be tudnak fogadni.

Amikor zárbetétet választ, mérlegelje az Ön által elvárt biztonsági szempontokat. Hogy segítsük döntését, a hengerzárbetéteket biztonsági besorolásuk szerint jellemezzük:

Fúrás védett hengerzárbetét:

A hengerzárbetétek felfúrásakor a belső alkatrészeket roncsolják, és így teszik kinyithatóvá a zárat. Ez ellen nagy keménységű alkatrészeket építenek a zárbetétekbe, ami ugyan nem teszi teljesen lehetetlenné a kifúrást, azonban sokkal bonyolultabbá és hosszabb idejűvé válna a fúrási művelet, és jelentős zajjal is járna.

Finom nyitás, zárfésülés, letapogatás ellen védett hengerzárbetét:

A mozifilmek titkos ügynökeinek közkedvelt módszere: a zárbetétben lévő reteszelő alkatrészeket nem kulccsal, hanem valamilyen speciális szerszámmal mozdítják el, és jutnak be az ajtón. Ennek megakadályozására különleges csapokat helyeznek a zárbetétbe, amelyek több irányban helyezkednek el, és teleszkopikusan reteszelnek, így gyakorlatilag ezzel a módszerrel feltörhetetlenné válik a zár.

Magkihúzás ellen védett hengerzárbetét:

Maghúzáskor egy magas szakítószilárdságú csavart akasztanak a kulcsnyílásba, és kitépik a zárbetét hengerét. Ennek kivédésére a gyártók kemény acélcsapokkal és nagy teherbírású, megnövelt keresztmetszetű zégergyűrűkkel erősítik a zárbetéteket.

Savazás ellen védett hengerzárbetét:

Elméletileg, ha maró anyagot öntenek a zárba a kulcsnyíláson keresztül, a felmarás szabad utat enged a zár kinyitásához. A gyakorlatban azonban kérdéses ennek a zárfeltörési módszernek a sikeressége, mindenesetre a biztonsági hengerzárak savnak fokozottan ellenálló rugóval vannak felszerelve, és a belső szerkezetüket is úgy alakították ki, hogy a beöntött maró anyag nem juthat el a zárbetét belsejébe.

Hengerzár törés ellen védett hengerzár betét:

A hengerzár eltörése a legelterjedtebb betörési technika. A zárbetét két félből tevődik össze, hogy az ajtó mindkét oldaláról nyitható lehessen. Leggyengébb, törhető pontja a középen elhelyezkedő rögzítés, a rotor, reteszvivő. A törés ellen védett hengerzárbetéteket nagy teherbírású acélhíddal szerelik, ami megfelelő tartást biztosít a középső rögzítésnél is, és nem engedi, hogy a zár eltörjön.

A zárbetétek variációi és kényelmi funkciói

Amennyiben kérdése van, hívja üzletünket a 06 1 250 1471 telefonszámon.
Örömmel segítünk!

Normál zárbetét:

Ez hazánkban a legelterjedtebb változat, mindkét oldalon kulccsal működtethető típus. Hátránya, hogy a lakásban ha belülről bezárkózunk és a zárban hagyjuk a kulcsot akkor az ajtó kívülről a saját kulcsával sem nyitható.

Gombos zárbetét:

A zárbetét belső (lakás felőli) oldalán egy fixen beépített gombbal használható változat amelyet elforgatva nyitjuk-zárjuk az ajtót. Előnye, hogy nem fordulhat elő, hogy kizárjuk a család többi tagját a zárban felejtett kulccsal. További előny, hogy veszély esetén bárki gyorsan, könnyen tud távozni a lakásból mert nem kell a kulcsot keresgélni az ajtó nyitásához. Gombos zárbetét nem használható ablakos ajtókon, mert az üveg betörésével az ajtó nyithatóvá válik.

Vészfunkciós zárbetét:

Ezek a zárbetétek a gombos zárbetét komfortját és a normál zárbetétek biztonságát ötvözik. A vész-, vagy pánik funkciós zárbetét lehetővé teszi az ajtó nyitását a saját kulcsával a külső oldalról akkor is ha a zárbetétben belülről benne van a kulcs. Hasznos lehet idős, beteg emberek számára is, mivel a kulccsal rendelkező rokonok a belülről benne felejtett kulcs esetén is be tudnak jutni az ajtón, és baj esetén segítséget nyújthatnak a bennlevőnek.

Fogaskerekes zárbetét, heveder zárbetét:

Ezen zárbetéteknél a kulcs forgatásával a hagyományos reteszvivő helyett egy fogaskerék segítségével működtetjük a zár mechanikáját. A legtöbb hevederzár fogaskerekes betéttel működik és a több pontos biztonsági ajtók zárjaiban is elterjedt megoldás. A fogaskerekek beazonosítása annak mérete és fogszáma alapján lehetséges.

Félbetét:

A félbetétek csak az egyik oldalukról működtethetők kulccsal a másik oldal hiányzik. Ezeket a zárbetéteket olyan ajtóknál használják ahol a zárbetéthez szűkséges nyílás csak az egyik oldalon került kialakításra például elektromos helyiségeknél és garázsajtóknál.

Felső zár betét:

Kör formájú zárbetét amellyel az ajtóra szerelt felső, általában belülről gombos másodzárat működtetjük.

 

ZÁRRENDSZEREK:

Azonos zárlat:

Zárbetéteinket és lakatjainkat is el tudjuk úgy készíteni, hogy egy kulcs nem csak egy zárbetéthez tartozik, hanem több akár eltérő méretű zárbetétet is a tulajdonos ugyan azzal a kulccsal tud használni. Ezzel nem csak a magunknál tartandó kulcsok nagy darabszámát csökkenthetjük de sok időt és bosszúságot is megtakaríthatunk magunknak.

Olyan családi ház esetében ahol több ajtót használunk nem csak az azonos zárbetétek használata praktikus. Készíthetünk olyan egyszerű zárrendszert például ahol a tulajdonos kulcsa minden ajtót nyit de integrálunk a rendszerbe egy kulcsot ami csak a kaput nyitja. Ezt a kulcsot odaadhatjuk a szomszédunknak ha elutazunk és megkérjük, hogy locsolja meg a növényeket vagy tegye ki a kukát és a riasztórendszer távfelügyeleti járőrének ha szükség lenne rá akkor körbe tudja járni a házat. Természetesen a többi ajtót nem nyitja ez a kulcs. Hasonló példa a kertész kulcsa amivel csak a kapu és a kerti tároló nyitható de az ingatlan többi ajtaja nem. Mindezek mellett természetesen a tulajdonos továbbra is a saját kulcsával mindenhová bejut.

Egyszerű főkulcsrendszer:

Ebben a rendszerben minden zárbetéthez tartozik saját kulcs ami csak ezt az egy betétet nyitja, de van egy főkulcs is amely minden zárbetétet kinyit. Például egy hotelben használható ilyen ahol a vendégek csak a saját szobájukat nyitják de a szoba szerviz egyetlen kulccsal tud az összes szobába bejutni.

Portál kulcsrendszer:

Ebben a rendszerben minden zárbetéthez tartozik saját kulcs ami csak ezt az egy betétet nyitja és van egy vagy több olyan zárbetét amelyik minden kulccsal nyitható. Például egy apartmanházban a lakások kulcsai egymást nem nyitják de a főbejárat zárbetétjét minden lakás kulcsával lehet nyitni.

Fő és vezérkulcsos rendszer:

Az előzőek tetszés szerinti kombinációja amikor a kulcsok szabadon konfigurálhatók, egy vagy akár több zárbetétet, ajtó csoportokat nyithatnak. Például irodák, cégek esetében a felhasználó az összes, munkaköréhez kapcsolódó ajtón egyetlen kulccsal be tud jutni de csak azok az ajtók nyithatók amelyeken jogosult bemenni.

Amennyiben kérdése van, hívja üzletünket a 06 1 250 1471 telefonszámon.
Örömmel segítünk!


Kínálatunkban minden védelmi szinthez megtalálhatja a megfelelő hengerzárbetétet!

Elektronikus zárbetét

A rendszer lényege, hogy jogosultságot offline módban lehet adni, meghosszabbítani, illetve visszavonni egy mobil alkalmazás segítségével.


Abus Bravus 2000 zárbetét

A Bravus 2000 a német Abus csúcskategóriájú zárbetétje.

A kulcsok profilja 2030-ig szabadalmilag védett, valamint márkavédelem alatt áll korlátlan ideig.Az új Intellitec rendszer egyrészt kizárja az illegális kulcsmásolást, másrészt kiemelkedő védelmet nyújt a manipulációs nyitási technikák ellen.Az Bravus 2000 hengerzárbetét teljes körű MABISZ minősítéssel rendelkezik, fúrás, letapogatás,törés ellen védett, továbbá „bumping key” elleni védelemmel ellátott.A zárbetétek moduláris felépítésűek, ezért széles méretválasztékban elérhetőek, rendelhetőek gombos, illetve vészfunkciós kivitelben is, valamint azonos zárlattal is.
Rendelkezik MABISZ minősítéssel.

 • Erősített fúrásvédelem
 • Hatékony másolásvédelem Intellitec rendszernek köszönhetően
 • „Bumping key“ elleni védelem
 • Törésvédelem acélhíddal
 • Letapogatás elleni védelem
 • Biztonsági kódkártya
 • Márkavédelem korlátlan ideig
 • 10 aktív csap 2 csapsorban
 • 14 mm magátmérő
 • Szabadalmi és jogi másolásvédelem 2030-ig
 • Többszörösen paracentrikus kulcsprofil, horizontális (vízszintes) kulcsbemenettel
 • Szakkereskedőknél elérhető moduláris rendszerben is (ahol a méret egyszerűen változtatható)
 • Azonos zárlatban, főkulcsos és komplex vezérkulcsos rendszerben is elérhető
 • Elektronikus rendszerrel tovább fejleszthető tervezéskor és utólag is
 • Kombinálható Bravus.1000, Bravus.3000 vagy Bravus.4000 rendszerekkel
 • Teljeskörű MABISZ ajánlás

Abus Bravus 3500 MX Magnet zárbetét

Az intelligens mágneses technológia a kulcson és a hengerben lévő szabadalmaztatott Intellitec rendszer hatékonyan megakadályozza, hogy a zár illetéktelen kulcsokkal működjön. Ennek eredményeként a Bravus MX Magnet megbízható védelmet nyújt az illegális 3D kulcsmásolatokkal szemben.


Abus CeniT CT5N zárbetét

DIN EN 1303 és DIN 18252 szerint bevizsgált; ISO 9001:2008
CT5 NG: Vészfunkcióval (kétoldalt zárható, akkor is, ha belülről a kulcs be van dugva)
CT5 FL: Szabadonfutó funkcióval (FZG szerint bevizsgált ajtókhoz használható)
Bevizsgált betét RC2 ajtókhoz (megfelelő védelmi osztállyal)
Fúrásvédelem az edzett acélcsapoknak köszönhetően
5 csapos zárbetét
11 mm hosszú kulcsnyak (maghúzás ellen védett vasalatokhoz ideális)

Alkalmazási területek
Családi ház bejárati- vagy lakásajtókhoz
A kétoldalas, fél- és gombos zárbetét kivitelek megfelelnek a DIN EN 1303:2015-08, „A” függelék B osztálykövetelményeinek, így alkalmasak a tűz- és füstgátló ajtókban történő használatraVáltozatok

Szín: nikkelezett (N)
Kétoldalas, fél- és gombos zárbetét
CT5 NG: Vészfunkció az ajtó zárbetéteknél 28/34 hossztól
Szabadonfutó funkció (CT5 FL esetén)

3 darab kódolt kulccsal

Hengerzárbetét vészfunkcióval vagy szabadonfutó funkcióval, fúrásvédelemmel és hagyományos kulccsal


Abus D6PS zárbetét

ABUS hengerzárbetét meghatározott kényszertörési ponttal („Pre-Snap”)

 • Törés elleni védelemmel
 • Finomnyitás és letapogatás elleni védelem a speciális csapoknak köszönhetően
 • Fúrásvédelem
 • Fúrtkulcsos technológia
 • 6 csapos zárbetét
 • Kódkártya
 • 5 darab kódolt kulccsal

Törésvédelem (Pre-snap)

A zárbetét törés az egyik leggyakoribb illegális behatolási módszer hazánkban. Az ABUS a hengerzárak törés elleni védelmére a zártesten egy meghatározott mélységű bevágást tesz, adott ponton meggyengítve a zárat, hogy áthelyezze a szerkezet leggyengébb pontját középről a zár külső harmadára. Egy esetleges zártöréses behatolási kísérlet esetén, az erő hatására a hengerzár külső harmada a kikönnyített résznél letörik úgy, hogy a tolókavivő és a mechanikai funkciók épen maradnak. Ez megakadályozza a zár teljes roncsolását, azaz a zárbetét továbbra is véd, miközben a zártöréssel történő illetéktelen behatolás is meghiúsul. Ennek a megoldásnak köszönhetően a betörő nem, de a tulajdonos a roncsolás után is be tud jutni az ingatlanba.


Elzett 961-X11 zárbetét

Jellemzői:
X11 zárbetét. Magyar Biztosítók Szövetsége által minősített: a biztosító társaságok a kártérítésnél elfogadják ezt a zárat a mechanikai védelem alkotóelemeként!
. Biztonsági kódkártya: ellenőrzött helyen és módon másolható
. 3 év garancia
. Fúrtkulcsok: több pozíciós, multipont fúrással készített, nikkelezett kulcsok
. Maximális védelem a leggyakoribb zárnyitási módok ellen:
. Fúrásvédelem
. Finomnyitás elleni védelem
. Magkihúzás elleni védelem
. Edzett csapok a házban és a hengerben egyaránt
. Vészfunkció
Csapok:
. 11 csap 3 sorban
. Edzett csapok a házban és a hengerben
. 11 csap 3 sorban
Biztonság:
. Fúrásvédelem
. Finomnyitás elleni védelem
. Magkihúzás elleni védelem
. Biztonsági kódkártya
. Vészfunkció
Garancia:
. 3 év
. MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) minősítés
Kulcs:
. 5 db fúrtkulcs
. Nikkelezett réz
Kivitel:
. Nikkelezett


Hisec ajtó zárbetét


Mul-T-Lock MTL 300 zárbetét

Az MTL 300 zárbetét kedvező áron nyújt megfelelő védelmet és kulcs kontrollt a
felhasználóinak. MTL 300 megfelel a nemzetközi szabványoknak és
minősítéseknek valamint MABISZ által is minősített és ajánlott termék 2033-ig szabadalommal védett kulcs profillal.


RB Keylocx zárbetét

RB Keylocx 5 kulcsos, interaktív csapos zárbetét

– 6+1 csapos szerkezet
– 2030-ig szabadalommal védett kulcskialakítás, másolás elleni védelem aktív csappal a kulcsban.
– Tovább növelt ellenállóság, a gyártás során felhasznált speciális, edzett anyagoknak köszönhetően.
– Kulcsmásolás kizárólag a zárbetéthez tartozó kódkártya bemutatásával lehetséges.

A zárbetétek rendelhetőek azonos zárlattal, illetve gombos változatban is.


Szaküzletünkben személyes tanácsadással segítjük vásárlását!

Címünk: 1035 Budapest, Kerék u. 4. (térkép)

Nyitva tartás:
Hétfőtől csütörtökig: 8:30-17.00
Pénteken: 8:30-16:00

A zárbetéteinket különböző típus- és méretválasztékban megvásárolhatja Webáruházunkban:

Kérdéseit az info@biztonsagtechnika.hu címen is várjuk.